Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodik protiv davanja azila ilegalnim migrantima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je protiv davanja azila ilegalnim migrantima i da je za pooštravanje zakona koji regulišu pitanje migracija da bi se spriječilo njihovo stacioniranje u BiH.

“Mi u Republici Srpskoj ne možemo prihvatiti migrantske centre, ali nam isto tako ne treba BiH koja bi lako dala azil tim ljudima i to kasnije prevela u državljanstvo”, rekao je Dodik novinarima u Mrkonjić Gradu.

Dodik je naglasio da Republiku Srpsku ne interesuju politike Zapada i Evrope koje govore o tome kako su zainteresovani za BiH kako bi ovdje napravili sabirne centre za migrante.

“Oni to govore javno i samo oni naivni ovdje mogu da to prećute. Ta politika Evrope nas ne zanima. Kada nam prigovaraju za humanost naš odgovor je – otvorite granice i primite ove migrante koje ste vi proizveli, nemojte ih nama ovdje ostavljati”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ima jasnu politiku u vezi sa migrantima.

“Vlada je donijela svoje mjere koje podrazumijevaju da ovdje nema sabirnih centara i da oni ovdje ne mogu da se duže zadržavaju. Te mjere podrazumijevaju da pomognemo tim ljudima da prođu kroz Republiku Srpsku”, zaključio je Dodik.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više