Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

DODIK ŠTRAJKAČIMA: Biće plata, ‘ajmo šta popit, ja ću krušku

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik došao je među radnike Željeznica RS, obećao isplatu plaća i naknada – čime je i zvanično okončan štrajk glađu uposlenika Željeznica RS.

Dodik je zamolio sve koji su u štrajku glađu da to prekinu, budući da će im sredstva na računima biti tokom današnjeg – eventualno sutrašnjeg dana.

“Mislim da je to dio razgovora koji smo imali”, kazao je dodavši da će se određene stvari još morati rješavati, pogotovo sa Upravom preduzeća, čije su ostavke tražili pojedini okupljeni uzvicima.

Dodik je obećao da Uprava Željeznica RS, koja je sebi podigla naknade novim Pravilnikom o radu, će to morati vratiti na staro stanje – što je izazvalo ovacije i aplauz među štrajkačima – željezničarima.

Međutim, tu nije završeno sve. Druženje Milorada Dodika sa štrajkačima nastavljeno je u obližnjem ugostiteljskom objektu, gdje je Dodik radnike Željeznica RS častio pićem.

Milorad Dodik, predsjednik RS-a, je potom kazao svim okupljenim: “Je li ima neka kafana da odemo popiti piće ovdje. Ja plaćam”.

Zajedno sa radnicima se uputio u obližnji ugostiteljski objekat i kazao: “Reci neka odnese svim ljudima piće”.

“Neka iznese gajbe sokova, piva i gotovo, ali daj nama prvo ovdje piće. Ja ću krušku ako ima”, kazao je Dodik.

Dodik je za stol sjeo sa Čedom Kneževićem, kojem je danas bio 12 dan štrajka glađu, a ranije danas ga je primio i u svoj kabinet.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više