Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodik: Uprkos svim pritiscima zapadnih partnera, kupljena tri ruska helikoptera za MUP Srpske

Republika Srpska kupila je tri ruska helikoptera “Ansat” za potrebe svoje policije, a prvi će biti dostavljen Republici Srpskoj u septembru, rekao je za RIA “Novosti” član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Uprkos svim pritiscima zapadnih partnera da spriječe ovu nabavku, mi smo to ipak sproveli” – rekao je Dodik.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u januaru je objavilo izbor dobavljača helikoptera za oko 22 miliona eura, a kao jedini ponuđač navedena je kompanija “Ruski helikopteri”. Riječ je o tri “Ansat” laka helikoptera, pišu RIA “Novosti”.

Dostava lakih helikoptera iz ruskog grada Kazanja očekuje se u septembru ove godine, te u maju 2021. godine i januaru 2022. godine, piše ruska agencija.

Helikopterski servis Republike Srpske trenutno ima tri helikoptera “CA-341/342” /Aerospatiale Gazelle/ i jedan “Bell 206 JetRanger”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više