Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dolina piramida u Visokom: U ponudi antistres terapija i jačanje imuniteta

Ako je suditi prema broju posjeta u prva tri mjeseca ove godine, u Bosanskoj dolini piramida u Visokom očekuju još jednu rekordnu sezonu. Naime, od januara do kraja marta Visoko je posjetilo oko 12.000 turista, što je itekako dobar znak za nadolazeću sezonu.

Pozitivan trend

– Imunitet je ključna riječ i upravo ono što pružamo našim posjetiocima. Tokom 2019. imali smo oko 50.000 gostiju, a prošle godine 85.000. To je bila rekordna sezona u posljednjih 14-15 godina. Početak ove godine daje nam za pravo da se nadamo još jednoj rekordnoj sezoni i, ako se nastavi ovaj trend, posebno kada uđemo u glavni dio sezone, očekujemo da ove godine dođemo i do 100.000 posjetilaca i oborimo ponovo rekord – ističe dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, kojeg smo s radnicima sreli u parku „Ravne 2“.

Iako nije udarni dio sezone, ekipa Fondacije uveliko radi na proširenju i pravljenju novih sadržaja, kao i obnovi i uređenju infrastrukture, očekujući nove turiste.

– S obzirom na važnost imuniteta, i sadržaje u parku podredili smo tom značajnom segmentu. U parku imamo pet izvora netretirane, čiste vode, bez bilo kakvih dodataka i otrova, u kompleksu ”Ravne” restorane zdrave hrane i sokova, napravili smo i stazu za šetnju kroz crnogoričnu šumu, a od ovog proljeća naši posjetioci uživaju u sunčanju u parku „Ravne 2“ te time organizam nadopunjuju vitaminom D. Sve ovo je vrlo bitno za podizanje imuniteta. Ovo je idealan prostor da se ponovo vratimo prirodi i zaboravimo na stresnu atmosferu koja nas očekuje u gradovima – ističe Osmanagić.

Dolaze i iz Češke

I dok se u Fondaciji vrijedno pripremaju za glavni dio nove sezone, Osmanagić ističe kako je Bosansku dolinu piramida u prva tri mjeseca ove godine posjetilo oko 85 posto gostiju iz naše zemlje, nakon njih na drugom mjestu su gosti iz Srbije. Zabilježene su posjete i iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Češke.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više