Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Domu zdravlja odobreno upošljavanje doktora, ali ih nema na evidenciji Službe za zapošljavanje

Dom zdravlja KS dobio je danas saglasnost za prijem novih kadrova, ali na evidenciji Službe za zapošljavanje KS nema više doktora više medicine, potvrdila je v.d. direktorice Doma zdravlja Amela Kečo.

“Uspjeli smo 11 doktora povući, a medicinskih sestara imamo dovoljno”, kazala je Kečo jutro za TVSA.

Ona je najavila da bi tokom naredne sedmice u okviru Domova zdravlja Hadžići i Ilijaš trebala biti otvorena terapijska Covid ambulanta kako pacijenti više ne bi morali ovisiti samo o Covid centru Ilidža.

Kečo je istakla kako je mobilisan sav kadar iz Doma zdravlja, obustavljen je hladni program odnosno pregledi. Dodatnu pomoć imaju od 80 volontera studenata završne godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Kroz Covid centre dnevno prođe oko 2.000 pacijenata, a Kečo je zamolila građane da se čuvaju kako bismo što brže prošli kroz pandemiju.

U Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata danas će biti otvorena terapijska ambulanta za građane s područja Starog Grada i Centra, čime bi se trebao rasteretiti Dom zdravlja Vrazova.

Građani će u ovoj terapijskoj ambulanti moći dobiti venoznu terapiju i terapiju kiseoničke podrške.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više