Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dr. Gavrankapetanović dobio ponudu da nakon KCUS-a nastavi operisati u Zagrebu

Jedan od vodećih evropskih ortopeda dr. Ismet Gavrankapetanović mogao bi karijeru nastaviti na zagrebačkoj ortopediji, nakon što u petak napusti Klinički centar Univerziteta u Sarajevo, potvrđeno je nezvanično agenciji Patria.

Sam dr. Gavrankapetanović je ranije rekao da ima punude iz više klinika iz zemlje i regiona, ali da u ovom trenutku nije donio konačnu odluku gdje će nastaviti raditi kao hirurg. Na pitanje da li je dobio ponudu iz Zagreba, Gavrankapetanović nije želio potvrditi, ali ni demantirati.

Klinički centar u Sarajevu napušta nakon 30 godina rada na najvećoj zdravstvenoj ustanovi u BiH. Kao razlog takve odluke naveo je pritiske menadžmenta te zdravstvene ustanove. Na čelo KCUS-a početkom 2016. je imenovana dr. Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Dr. Gavrankapetanović je u više navrata za medije govorio o mobingu i pritiscima koje njegov tim i on trpe od nove uprave. Prije Gavrankapetanovića KCUS je napustilo više od 40 ljekara.

Profesor Ismet Gavrankapetanović završio je Medicinski fakultet u Sarajevu 1986. Doktorsku tezu odbranio je 1998. godine. Član je brojnih domaćih i međunarodnih ljekarskih asocijacija, među njima i Američke akademije ortopedskih hirurga, član je Kraljevskog koledža hirurga iz Londona, Britanske ortopedske asocijacije, Evropskog udruženja sportske traumatologije, član je i Britanskog udruženja hirurga lakta i ramena, piše “Patria“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više