Fresh Press portal
BIH Vijesti

Dr. Nakaš: “Čini se da je opet javnost pobijedila politiku… koliko dugo?”

Dr. Bakir Nakaš osvrnuo se na ideje oko zdravstvenog sistema, tačnije reorganizacije istog.

U periodu od maja 1992. godine pa sve do 2000. godine, politika je nastojala otežati rad Državne bolnice “Sarajevo” prijetnjama njenim zatvaranjem, gašenjem, mobilizacijom i pretvorbom u “vojnu bolnicu” za potrebe liječenja pripadnika Armije Bosne i Hercegovine, pa do pretvaranja bolnice u “Centar za majku i dijete” uz gašenje njenih drugih funkcija.

U svakom tom pokušaju nikada struka nije pitana za mišljenje.

Ovdje se neću osvrnuti za najozbiljniji pokušaj njenog zatvaranja i potpunog zatiranja njene 150 godišnje tradicije postojanja i rada 2016. godine kada je uz podršku građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine i njenih pacijenata ovaj proces zaustavljen…

Nažalost, danas u doba epidemije corona virusne infekcije ponovo političarima smeta njena funkcionalnost te bez pitanja struke i korisnika zdravstvenih usluga, pokušavaju je dovesti u krajnje nepovoljan položaj i onemogućiti njenu dosadašnju efikasnost.

Čini se da je opet javnost pobijedila politiku…koliko dugo? Do novog pokušaj ? Teško ćemo sada znati, možda već sutra budemo svjedočili novim kabinetskim idejama bez provjere o mogućnosti njihove realizacije.

Živi bili pa vidjeli!“, mišljenja je dr. Nakaš.

Povezani članci

Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Serija hapšenja u Općoj bolnici

E.H

SIPA privela dva ljekara Opće bolnice u Sarajevu

DK

MITO ZA OPERACIJU KRAJNIKA: Tri dana nakon operacije dječak preminuo, a doktorica majci vratila kovertu sa parama

DK

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više