Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dragan Mektić: Ako hoćete da nema štete od poplava, prebacite na RTRS

Poplave u manjem bh. entitetu RS uzrokuju probleme za građane ovog dijela BiH,posebno u Bosanskom Novom, Prijedoru i Tesliću.

Već dva dana građani pokušavaju da zaustave nadiranje vode u svoje domove, a većina putnih pravaca zatvorena je zbog odrona i izlijevanja rijeka.

Vlada RS već dva dana izlazi sa saopćenjima za javnost u kojima se navodi da opasnosti nema, iako je pripravnost podignuta u svim općinama, a u Tesliću proglašeno stanje prirodne nepogode.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, na svom Twitter profilu napisao je kako samo se u svim medijima govori o poplavama, sem javnog servisa RTRS. Ali nije to jedini problem koji se ne iznosi na javnom servisu.

“Ako hoćete da nema štete od poplava,da nema nezaposlenih,da mladi ljudi ne odlaze,da smo regionalni lider itd, prebacite na kanal RTRS-a”, napisao je Mektić na Twitteru.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više