Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Drama na skupu AK partije: Erdogana jedva spasili od “atentatora”

Na trenutak se učinilo da bi Pokrajinski kongres vladajuće turske Partije pravde i razvoja (AK) u Şırnaku mogao završiti tragično.

Dok se Recep Tayyip Erdogan, lider partije i turski predsjednik, obraćao prisutnima, na binu je uletio mladić. Zgrabio je Erdogana koji se pokušao obhrvati…

Javile su se slike ubistva ruskog ambadsadora Andreja Karlova prije skoro tačno godinu dana u Ankari. Da stvar bude gora, Şırnak je grad s većinskim kurdskim stanovnišvom, smješten na nemirnu tromeđu Turske, Sirije i Iraka.

Ispostavilo se da je “napadač” Husein Demircan želio zagrliti i poljubiti turskog predsjednika. Erdoganovo obezbjeđenje ga je savladalo, odvuklo s bine, kasnije je pušten na intervenciju turskog predsjednika, piše “RdioSarajevo“.

Turski mediji otvorili su pitanje sigurnosti Recepa Tayyipa Erdogana. Šta bi se desilo da je napadač stvarno želio nauditi predsjedniku?

“Nije bilo nikakve opasnosti za predsjednika”, objasnio je Mahir Ünal, glasnogovronik AK parije i dodao:”Svi prisutni u prostoriji prošli su detaljne sigurnosne provjere.”

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više