Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Draško Stanivuković mora isplatiti 5.000 KM Igoru Dodiku zbog klevete

Igor Dodik, sin predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, pohvalio se na Twitteru presudom u svoju korist, a nakon što je tužio gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića za klevetu.

Riječ je o izjavi Stanivukovića za BNTV od 26. maja 2020. koja je prenesena u emisiji Dnevnik, ali i na Jutjubu pod nazivom: “Bogatstvo Dodikove porodice – Banja Luka”.

Presudom Osnovnog suda u Banjoj Luci Stanivuković se, između ostalog, obavezuje da Igoru Dodiku isplati i 5.000 KM na ime nematerijalne štete zbog nanesene duševne boli te izmiri troškove parničnog postupka u iznosu od 534 KM.

– Uvijek ću biti za to da se informacije ali i kritike iznose argumentovano i činjenično. Sve drugo moraće ovako jer nemam šta da krijem. Sredstva od svake takve presude biće proslijeđena za mlade i talentovane sportiste u RS – naveo je Igor Dodik na Twitteru,piše Avaz

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više