Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

DROGA, ORUŽJE I LJUDSKI ORGANI! Ruski Sputnik ŠOKIRAO bh javnost

Ruski medijski „trojanski konj“ Sputnik objavio je još jedan tendenciozan izvještaj o BiH predstavljajući je kao državu u kojoj raste samo izvoz oružja, narotika i ljudskih organa!?

Sputnik je, i to samo na engleskoj verziji, objavio je kontruisan članak u kojem se povezuju neke tačne informacije, poput one da je namjenska industrija u BiH ostvarila napredak sa općepoznatim informacijama da droga iz Afganistana preko Balkanske rute ide u Evropsku uniju sklapajući sve u poptuno šokantnu priču koja nema veze sa stvarnošću.

Uz to pridodate su medijske špekulacije o trgovini ljudskim organima te sve sklopljenje u priču koja demonizira našu zemlju kao izvoznika oružja u Saudijsku Arabiju i Jemen.

BiH ekonomski napreduje, ali tome doprinosti nelegalna trgovina oružjem, narkoticima i ljudskim organima – tvrdi ruski medij napravljen kao propagandna mašina sa sjedištem u Beogradu. Ovo nije prvi put, a posljednjih sedmica ovaj medij učestalo piše o raspadu BiH i novim sukobima.

                 Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više