Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Državljani BiH izveli brutalnu pljačku koja je potresla cijelu Italiju

Pljačka koja se dogodila početkom februara u Pescari, a za koju su glavni osumnjičeni državljani BiH, potresla je cijelu Italiji, prenose tamošnji mediji.

Meta razbojnika je bila ugledna građanka Lucia Canta, dugogodišnja direktorica Instituta Pitagora, te bivša kandidatkinja za gradonačelnicu Pescare.

Kako javljaju italijanski mediji, pozivajući se na saznanja policije, u njen stan, gdje je živjela zajedno sa sinom Maurom, pljačkaši su upali rano ujutro. Luciju su pretukli i uz prijetnju šarafcigerom je natjerali da otvori sef u kojem je bio vrijedan nakit i 10.000 eura u gotovini, prenosi “Fokus“.

Razbojnici se nisu zadovoljili plijenom iz sefa, te su iz stana odnijeli vrijedne satove i antikvitete, nakon čega su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Međutim, policija je u brzoj akciji uhapsila dvojicu pljaškaša, a Lauri je vraćen dio ukradene robe. Uhašeni dvojac brzo je identifikovan, a radi se o 23-godišnjim bh. državljanima Rami Mujkiću i Satomi Hadžoviću nastanjenim u Rimu.

Nedugo nakon što je uhapšen ovaj dvojac, policija identifikovala i trećeg razbojnika. Radi se o 31-godišnjem Ševki Ramoviću, također državljaninu BiH.

Četvrti pljačkaš i dalje je u bijegu.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više