Fresh Press portal
BIH Video Vijesti

DTV “Partizan” sve drugo samo ne priča o jednostavnosti i lagodnosti ostvarenja očiglednog interesa svih građana MZ Kreka

4

Na radost brojnih Krečana, Tuzlaka i moju veliku radost ovih dana se privode kraju radovi na obnovi zgrade DTV “Partizan” sa dvije osnovne funkcionalne cjeline, ambulantom i prostorijama MZ Kreka i ona poprima svoj konačan i prepoznatljiv novi-stari izgled, međutim gradnja Doma-DTV “Partizan” u Kreki jeste sve drugo, samo nije priča o jednostavnosti i lagodnosti ostvarenja očiglednog interesa građana MZ Kreka.

2

Trebalo je da prođe gotovo 5 godina od jednoglasne podrške GV Tuzla inicijativi “Obnova DTV Partizan ” koju sam u proceduru uputio u maju 2015. godine na prijedlog UG “Kreka” na čijem čelu se nalazio gospodin Derviš Čičko i odluke o njegovoj gradnji ili renoviranju, upornog insistiranja UG” Kreka” i gospodina Čička te moje kao samostalnog vijećnika nesebične podrške da se iznađe novac u budžetu za ovaj zasigurno jedan izuzetno značajan projekat za građane Kreke do njegove realizacije.

3

Završetkom radova na obnovi, zgrada DTV “Partizan” poprima neku novu sliku stvarnosti i ljepše budućnosti svih građana Tuzle a ujedno budi i stare uspomene na taj historijsko i kulturološko, izuzetno vrijedan objekat, rasadnik mladih sportista koji su upravo zahvaljujući njemu napravili svoje prve sportske korake i mjesto na kojem se okupljala mladež Kreke i cijele Tuzle.

Edim Kadić, predsjednik Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste i samostalni vijećnik u GV Tuzla.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više