Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dvojica Turaka proglašeni “herojima” nakon što su pomogli ženi i policajcu

Javnost je pozdravila “herojsku hrabrost” dvojice turskih MMA boraca koji žive u Beču nakon što su pritekli u pomoć jednoj ženi i policajcu usred smrtonosnog napada.

Dvojac, koji je u izvještajima nazvan Mikail Ozen i Recep Gultekin, kratko se pojavio u video snimcima snimljenim tokom pucnjave u ponedjeljak navečer, u kojima se čuje Ozen kako viče “Skloni se!” na turskom jeziku jer su njih dvoje utočište potražili iza zgrade – koja se čini kao ulaz u podzemnu željeznicu, prenosi Russia Today.

Pored onoga što se vidi na snimku, dvojica muškaraca navodno su priskočila u pomoć i ženi i povređenom policajcu u tom području.

Starica je krenula prema mjestu događaja, hodajući pješice. Kad smo vidjeli ženu, zaustavili smo se i sišli dole. Odveli smo i tu ženu na sigurno mjesto” – rekao je Ozen za tursku informativnu kuću Hurriyet.

Dodao je: “Tada smo došli do stanice metroa“.

Gultekin je i sam zadobio povredu prenosi Avaz.

U jednom trenutku tokom incidenta, naoružani napadači bili su udaljeni samo oko pet do šest metara, rekao je Ozen, koji potiče iz turskog grada Sarikaje, ali je sada državljanin Austrije. Rekao je da su njih dvojica otišla u policijsku stanicu “odmah nakon toga” i ispričali im ono što su vidjeli o napadaču.

Na društvenim mrežama njih dvojica su pozdravljeni kao „heroji Beča“ jer su se izložili opasnosti da pomognu drugima, navodi Russia Today.

Iako se ranije tokom noći spekuliralo da se barem za jednog od naoružanih ljudi čulo da govori turski tokom pucnjave, to bi moglo proizaći iz zabune oko videa na kojem je Ozen. Čini se da se na drugim snimcima vidi kako jedan od napadača govori arapski.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više