Fresh Press portal
Crna Hronika Vijesti

Eksplozija uznemirila Sarajlije: Bačena bomba na prozor sobe u kojoj su djeca radila zadaću

Sinoć je u sarajevskoj ulici Slatina iznad naselja Šip bačena eksplozivna naprava na kuću Elvedina Mahmutovića, direktora firme Smart Invest i optuženog u predmetu “Tower” koji se vodi pred sudom u Sarajevu.

Iz firme Smart Invest izdato je saopćenje u kojem, između ostalog, navode da je sinoć oko 22:10 sati bačena eksplozivna naprava na kuću Elvedina Mahmutovića te da se u tom trenutku u domu nalazila cijela njegova porodica.

Naprava se odbila i pala u dvorište.

Dvije osobe su se dovezle na motoru i bacile bombu na kuću direktora Smart Investa. Napadač je pogodio prozor dječije sobe na drugom spratu u trenutku kada je petero djece radilo školsku zadaću u sobi, prilikom čega se pukim slučajem bomba odbila od poluotvoren prozor i eksplodirala u dvorištu kuće. Policija je pregledala snimke nadzornih kamera koje su sve snimile i uzela izjave očevidaca”, saopćeno je iz Smart investa.

Na svu sreću, kako je i potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, nije bilo povrijeđenih osoba, a pričinjena je materijalna šteta. Inspektori rade na rasvjetljavanju slučaja i pronalasku osoba koje su sinoć bacile bombu.

U saopćenju firme Smart Invest navedeno je da Elvedin Mahmutović sumnja na dvije osobe koje bi mogle biti naručioci ovog krivičnog djela i da ih je prijavio policiji.

Podsjetimo, Općinski sud u Sarajevu prošle godine je potvrdio optužnicu Tužilaštva KS protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića, uhapšenih u akciji “Tower” zbog krivičnog djela primanja dara i drugih oblika koristi.

Oni se terete da su iznuđivali novac od izvođača radova na zgradi “Tower” kako bi im zauzvrat omogućili da “nesmetano rade i budu zaštićeni”.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više