Fresh Press portal
Crna Hronika Vijesti

Eldina Buljina komšija čekao 3 dana: “Crkni, umri… Budi sretan što sam pištolj zaboravio”

Buljin

Eldin Buljina je drhatavim glasom novinarima ispričao kako se sve odvijalo te kako se trenutno osjeća.

Strahujem za svoju porodicu. Imam traume i nikako ne mogu da spavam. Ništa danima ne jedem, samo su mi oni pred očima. Kazao je na početku razgovora Eldin Buljina, 20-godišnji mladić iz Mostara koji je početkom septembra bio brutalno pretučen.

Drhatavim glasom nam je ispričao kako se sve odvijalo te kako se sada trenutno osjeća.

Loše sam skroz, malo je bolje nego prije sedmicu dana ali opet sam loše. Taj dan sam komšiji pomagao da popravi traktor i tu je sa mnom i moj babo bio. Kazao mi je da ode do Konjica, a ja sam otišao u šumu. Na putu sam sreo jednog komšiju, koji je njihov prijatelj. U tom momentu je uzeo telefon, međutim ja nisam mogao pretpostaviti da se nešto ovako može dogoditi. Otišao sam u šumu, ostavio sam auto tu u blizini. Zadržao sam se nekih 20 minuta“, istakao je Buljina u šokantnoj ispovijesti za Oslobođenje.

Navodi da kada je došao do svog automobila ugledao Safeta Brkića koji mu se u tom momentu obratio.

Rekao mi je da me je čekao tri dana. Pokušao sam da pobjegnem, ali tada je Izet Brkić sa palicom me udario“, kazao je Buljina.

Kako kaže jasno se sjeća užasnih riječi koje su mu govorili.

Užasne su mi riječi govorili. Rekli su da su mi čekali babu, ali da sam došao ja te da su moj brat i babo kasnije na redu. Prijetili su mi konstantno. U jednom momentu Izet Brkić je kazao da je moja sreća što sam zaboravio pištolj jer bi mi sada skratio muke. Čuo sam kako govore: pati se, crkni… U jednom momentu su me podigli i bacili u provaliju, u potak. Prije toga, sam se onesvjestio, polijevali su me hladnom vodom. Posljednjeg čega se sjećam je da mi je prišao Izet Brkić, udario me nogom u bradu i rekao poslije da poslije ovoga mi neće biti dobro. Nažalost, tako je i bilo…“, kazao je Buljina.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više