Fresh Press portal
BIH Vijesti

Elektroprivreda BiH se vraća redovnom režimu rada, nastavlja se sa isključenjima

Struja

Elektroprivreda BiH obavijestila je kupce da od 1. jula 2020. nastavlja obavljati redovna očitanja utroška električne energije i druge prateće aktivnosti koje su za vrijeme trajanja Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće bile suspendovane.

Podsjećaju da se Elektroprivreda BiH, nakon proglašenja stanja prirodne nesreće u FBiH uzrokovane pojavom virusa COVID-19, snažno angažovala u provođenju aktivnosti i mjera radi očuvanja stabilnosti elektro-energetskog sistema, kontinuiranog snabdijevanja, pružanja različitih vidova zaštite i pomoći kupcima električne energije.

Dodaju da su prilagođavanja vanrednim okolnostima primjenjena u oblastima distribucije i snabdijevanja, tako što su obustavljena isključenja električne energije po osnovu dugovanja kao i obračun zateznih kamata, reducirana je dužina planskih isključenja i usklađen rad naplatnih mjesta.

Radi zaštite kupaca i zaposlenika, na svim naplatnim mjestima primjenjivane su pojačane higijensko epidemiološke mjere, dok su očitanja potrošnje električne energije vršena jednom u dva mjeseca (metoda estimacije), kako bi neposredni kontakti bili svedeni na najmanju moguću mjeru.

Također, radi stabilnog i kontinuiranog snabdijevanja električnom energijom, proizvodni proces je organizovan u tzv. zatvorenim ciklusima u izolaciji, koji su trajali po 14 dana.

Imajući u vidu da je Vlada Federacije BiH 29. maja 2020. donijela Odluku o ukidanju stanja prirodne nesreće, iz Elektroprivrede BiH navode da su obavezni poslovne procese prilagoditi redovnom načinu rada i važećim zakonskim odredbama, piše Fokus

Pozivamo kupce da blagovremeno izmire svoja dugovanja kako bi nastavili sa ispunjenjem ugovornih obaveza bez zaostataka i izbjegli stvaranje dodatnih troškova” – saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više