Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Enver Hadžiahmetović novi direktor sarajevskog “Vodovoda i kanalizacije”

Enver Hadžiahmetović izabran je za vršioca dužnosti direktora preduzeća “Vodovod i kanalizacija” (ViK).

Odlučio je to danas Nadzorni odbor ovog sarajevskog komunalnog preduzeća.

Kako je ranije najavljivano, s pozicije je smijenjena dosadašnja čelnica ove firme Azra Muzur (SDA). Hadžiahmetovića je na ovu poziciju kandidirala stranka Narod i pravda, koja je u političkoj raspodjeli pozicija u KS dobila ViK.

Hadžiahmetović je trenutno direktor preduzeća “Komunalno” u Brezi, a inače je inžinjer mašinstva, koji je prije brezanskog “Komunalnog” radio kao savjetnik načelnika općine Breza, a od 2013. do 2016. godine radio je za firmu “Atom Holding Dubai”, na projektu proširenja harema u Meki, na održavanju elektromašinskih instalacija na “Royal Clock Toweru”, te drugim projektima izvan Meke u Saudijskoj Arabiji.

Prema dostupnim informacijama, Hadžiahmetović je od 2000. do 2013. godine bio zaposlenik Granične policije BiH, gdje je od 2010. do 2013. godine bio samostalni inspektor za unutrašnju kontrolu.
Bio je i član ekspertne grupe za izradu Programa sigurnosti civilnog zrakoplovstva pri Vijeću ministara BiH, član Međuresorne grupe za izradu Strategije i akcionog plana integriranog upravljanja granicom BiH…

(Vijesti.ba / Avaz)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više