Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Prijeti mu 10 godina zatvora: Slovenac upravljao dronom bez dozvole i skoro udario u helikopter austrijske policije

Slovenac je bez dozvole upravljao dronom, a čak je i pokušao pobjeći nakon incidenta.

Slovenskom državljaninu koji je u Austriji isprobavao bespilotnu letjelicu prijeti kazna od jedne do deset godina zatvora jer je svojim dronom skoro izazvao pad policijskog helikoptera, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Helikopter je poletio iz vojarne u Beču u subotu popodne oko 17.30 sati i ubrzo nakon toga, na visini od 200 metara, skoro se sudario s dronom.

Pilot je sudar izbjegao u zadnji trenutak, kazao je glasnogovornik policije Harald Soros.

Vlasnik drona je nakon toga letjelicu brzo spustio na obližnje parkiralište, spremio je u prtljažnik vozila i pokušao pobjeći, ali ga je nakon dojave zaustavila policija.

Utvrđeno je da 41-godišnji slovenski državljanin za dron nije imao odgovarajuće papire. Letjelica je teška više od četvrt kilograma, pa je u skladu s propisima trebao odgovarajuću dozvolu.

Prijavljen je za ugrožavanje zračnog prometa, a u policiji kažu da je u najgorem slučaju moglo doći i do nesreće sa smrtnim posljedicama.

Slovenac tvrdi da je samo želio iskušati sposobnosti letjelice i da je ju je ionako namjeravao spustiti na zemlju čim je vidio da joj se približava helikopter.

Pušten je na slobodu, a bude li osuđen prijeti mu jedna do 10 godina zatvora.

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više