Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zbog vakcinisanja preko reda gradonačelnik podnio ostavku

Grad Korleone je na svojim službenim stranicama na Facebooku potvrdio da je njegov prvi čovjek doista još u januaru primio dvije doze cjepiva iako nije bio u prioritetnoj grupi

Načelnik sicilijanskog gradića Korleonea danas je objavio da podnosi ostavku nakon što se preko reda vakcinisao protiv covida-19, a policija je otvorila istragu.

– Proveo sam besanu noć razmišljajući o svojoj odluci i zaključio da bi bilo ispravno podnijeti ostavku, bez obzira na činjenicu da sam se cijepio kao jedan od općinskih vijećnika – rekao je italijanskoj agenciji ANSA Nikolo Nikoalsi (Nicolo Nicolosi, 78).

On je do vikenda bio načelnik maloga mjesta blizu Palerma, historijskog uporišta mafije, čije se ime povezuje s mitskom sagom ispričanom u filmu “Kum” redatelja Francisa Forda Coppole.

Italijanski mediji u subotu su izvijestili da policija provodi istragu nad načelnikom i ostalim članovima gradskog vijeća te da je slučaj prijavljen lokalnom tužilaštvu.

Grad Korleone je na svojim službenim stranicama na Facebooku potvrdio da je njegov prvi čovjek doista još u januaru primio dvije doze cjepiva iako nije bio u prioritetnoj grupi.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više