Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Federalci naručili kolača za 200.000 maraka

Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH nabavila je prije nekoliko dana na osnovu javnog poziva kolače za potrebe federalnih institucija u ukupnoj vrijednosti od 198.900 maraka, objavio je Dnevni avaz.

Obavještenje o dodjeli ugovora s najpovoljnijim ponuđačem navedeno je i na Portalu javnih nabavki BiH. U obavještenju stoji da je ovaj posao dodijeljen firmi MBA Centar iz Vogošće, a ugovor vrijedan 170.000 maraka bez PDV-a potpisan je 14. veljače ove godine.

U pojašnjenju ovog ugovora navedeno je da je riječ o sukcesivnoj isporuci kolača za proračunsku 2018./2019. godinu, a da su prodajne jedinice ugovornog organa u Sarajevu Parlament FBiH, Vlada Federacije BiH, Vrhovni sud FBiH i Ministarstvo financija.

Avaz piše kako je ”indikativno da je skoro 200.000 maraka utrošeno za potrebe institucija koje već mjesecima ne funkcioniraju”.

Parlamentarci ne održavaju sjednice, a ni članovi Vlade ne mogu se pohvaliti svojim radom i angažmanom. Posljednja sjednica održana je prije 20 dana. Inače, jedan kolač u bifeu Parlamenta košta marku”, piše “Avaz“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više