Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Fotografija je slomila mnoga srca širom svijeta – Petogodišnji beskućnik jede večeru sa komada kartona

Fotografija mladog irskog dječaka koji je jeo pokraj ulice izazvala je bijes nakon što je fotografiju podijelio kafić koji pomaže zajednicama beskućnika.

Na fotografiji koju je na Facebooku podijelio The Homeless Street Cafe vide se leđa mladog dječaka koji se nagnuo nad komadom kartona i pojeo svoju večeru.

Riječi iz kafića koje prate fotografiju glasile su: “Kod kuće smo nakon još jedne nevjerojatno užurbane noći. Iscrpljen sam, umoran i emotivan i trebao bih (krivopravno) odlaziti u krevet, ali postoji slika spaljena u glavama svih timova.”

To je pogrešno i uznemirujuće je, ali ovo se događa i samo se pogoršava svake sedmice.”

Sam ima 5 godina i on je večeras večerao karbonaru sa kartona. Možemo li to stvarno prihvatiti?

Objava je izazvala izlijevanje empatije prema dječaku i bijes na njegovu situaciju.

Tako mi je teško ovo gledati, kao majka 2 dječaka, slomljeno mi je srce“, komentirala je jedna žena.

Nikad nisam zamišljao da u Dublinu vidim sliku poput ove“, objavio je drugi korisnik Facebooka, piše “Mirror“.

Fotografija je podijeljena više od 8.000 puta otkad je objavljena sinoć i prikupio je cca dvije hiljade komentara.

Kafana beskućnika danas je reagirala na reakcije sljedbenika, zahvalivši svima na “neodoljivim” odgovorima.

Ovaj je post dosegao više od četvrt miliona ljudi što je nevjerovatno i imamo više od hiljadu komentara i poruka koje trebamo pročitati”, stoji u objavi, prenosi “Fresh Press“.

“Mi smo mala volonterska grupa i svi su se danas vratili svojim svakodnevnim poslovima, zato vas molimo da budete s nama dok prolazimo kroz naše sljedeće korake.”

Račun kafića potvrdio je da je dječak bio u hitnom smještaju i da je pohađao školu.

Njegova majka jednostavno pokušava pristupiti hranljivim domaćim jelima za njega. Većina hitnih smještaja strogo zabranjuje kuhanje ili pripremu hrane“, navodi se u obrazloženju.

Homeless Street Cafe grupa je volontera koji beskućnicima u središnjem Dublinu nude hranu, toaletne potrepštine i odjeću svakog utorka navečer.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više