Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Galić: “Dodik je najjači političar u BiH, vlada u jednoj polovini države, a drugu blokira”

Bivši diplomat i kolumnist Večernjeg lista Mirko Galić komentarisao je jučerašnji posjet Milorada Dodika Hrvatskoj, prenosi N1.

Razumljive su reakcije pa nezadovoljstvo u reakcijama s obzirom na činjenicu da Dodik nije nesporna stvar u BiH. On je čovjek koji je možda najjači političar u BiH jer vlada u jednoj polovici države, a drugu blokira jer može”, komentirao je Mirko Galić.

Ne može se ignorirati najjačeg političara u BiH ako se želi razgovarati o Hrvatima u toj zemlji”, smatra Galić i dodaje kako ne misli da je njegov dolazak u Zagreb jučer svetogrđe jer je bolje razgovarati nego se ignorirati.

Galić ipak ističe da je na politici koja je vodila rat “stvorena država u državi koja BiH nameće svoja pravila”. Dodaje i da je bolje razgovarati sa svima i tražiti modus da se. kako kaže, očigledna neravnopravnost koju Hrvati osjećaju ispravi i da se izbjegne daljnja rasprava o nečemu što se može riješiti.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više