Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Gavrankapetanović: Molimo da se ne skuplja novac za Opću bolnicu, ne treba nam

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” nije tražila ništa.

Ovo za “Avaz” govori direktor ove medicinske ustanove Ismet Gavrankapetanović nakon što smo ga upitali je li istina da Opća bolnica nema novca za osnovne potrepštine medicinskog osoblja te da je tražila pomoć od dijaspore, odnosno udruženja naših ljudi u inozemstvu.

U posjedu prepiski u kojima se tvrdi da Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) iz Švedske prikuplja novac za sarajevsku bolnicu te da je cilj da skupe 7.000 eura kako bi se kupile posteljine, rukavice, zaštitna odjela, opreme za osoblje, pidžame za bolesnike i slično. Navodno se novac prikuplja preko Facebook grupa pomenute Fondacije te Muftijstva Sandžačkog, preko kojeg je, kako se tvrdi, već skupljeno oko 3.000 eura.

– Zahvaljujemo se svima. Ali ne želimo nikakvo skupljanje novca niti smo tražili. Molimo da se ne skuplja novac za Opću bolnicu i neka niko ne daje. Ne treba nam – izričito je poručio Gavrankapetanović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više