Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Gost premlatio vlasnika apartmana u Hrvatskoj! “Psovao mi majku bosansku”

Iako je izudaran, liječnički obrađen, iskrvavljen po licu, s ogromnim hematomom na bedru i natečenim gležnjem na nozi, državljanin Austrije Ivo Jakešević (51) dospio je kao okrivljena osoba na Prekršajni sud.

Ondje je zajedno s napadačem Ivicom Herekovićem (32) oslobođen optužbi da su remetili javni red i mir.

Rođeni visokoobrazovani Jajčanin (BiH) s 30 godina rada i života u Austriji, gdje je stekao državljanstvo i gdje na austrijskim fakultetima školuje svoje četvero djece, bio je toliko šokiran ovakvom presudom zadarskog Prekršajnog suda, donesenom 4. kolovoza, da je došao u redakciju Slobodne Dalmacije o tome razgovarati. Osobito ga je šokiralo da je, kao napadnut čovjek koji ima ozljede, on uhićen i okrivljen, piše Slobodna Dalmacija.

“”Gospodine, vi ste uhićeni i idete istražnom sucu”, rekao mi je policajac u Prvoj policijskoj postaji u Zadru. Razmjere mojeg šoka ne mogu vam opisati, bio sam krenuo u bolnicu na obradu ozljeda” – govori Jakešević.

Sve se dogodilo, kako je policija i izvijestila u svojim redovitim dnevnim biltenima, 3. kolovoza u Kožinu, gdje austrijski državljanin Jakešević ima apartmane. Radio je nešto bučno brusilicom, što ne poriče, kad mu je prišao gost Ivica Hereković pitajući ga koliko će to trajati jer mu smeta buka. Hereković je dan prije s djevojkom stigao u Kožino i upravo je na terasi unajmljenog apartmana pio kavu, no vlasnik Jakešević ometao ga je bukom brusilice.

Gost
FOTO: Jure Mišković / HANZA MEDIA

Po Jakeševićevim riječima, Hereković mu je opsovao majku bosansku. Po riječima obojice, u dvorište je sišla Herekovićeva djevojka Martina i snimala događaj, rekavši da će sve staviti na Booking.com. Jakešević joj je stavio ruku na kameru, što je, inače vrlo solidno nabildanog Herekovića, potpuno iznerviralo.

Udario je šakom Jakeševića u glavu. Pa onda još u trbuh. Pa po nogama i po donjem dijelu tijela. U strašnom metežu, pred gostima, stigla je policija. Podignute su prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira, te su sutradan svi sjeli ispred prekršajne sutkinje Mitre Meštrović.

Hereković je priznao točno kako je i gdje, te zašto, udario Jakeševića. Svjedoci su sve to ponovili, točno opisali kako je vlasnik apartmana Jakešević izudaran. Uslijedila su detaljna pitanja sutkinje o tom dvorištu, udaljenosti do ceste i koliko je dvorište zaklonjeno od pogleda.

I upravo na temelju tih parametara donesena je presuda: obojica su oslobođena optužbe da su remetili javni red i mir. Naime, nisu bili na javnome mjestu, pa ih je valjalo osloboditi jer se “navedeni događaj nije reflektirao na javnom mjestu”.

“A moje ozljede?” – pitao je austrijski državljanin, no ni do danas nije dobio odgovore. Nitko nije kriv jer nije udaren na javnom mjestu, rečeno mu je, što on ne može shvatiti.

“Ja polazim od toga da sam izudaran, a ne od javnog ili nejavnog mjesta” – kaže Jakešević.

Krajnje šokiran, 51-godišnjak Ivo Jakešević kaže da je nemoguće da napadači prolaze nekažnjeno. Angažirao je odvjetnika.

Gost
FOTO: Jure Mišković / HANZA MEDIA

Mi smo nazivali Ivicu Herekovića u mjesto Martijanec kod Varaždina, gdje živi, no nitko ne odgovarao na pozive. On je ljetovanje s djevojkom, pretpostavljamo, nastavio na nekom drugom mjestu.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više