Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Gradačac: Poklanja Passat Gradskoj upravi kako bi novac preusmjerili za lijek potreban trudnicama

Ogorčen zbog odluke vijećnika, Mustafa Sinanović iz Gradačca oglasio se na Facebooku, te poručio: “nemojte nas tjerati u dijasporu”

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Gradačac usvojen je budžet za ovu godinu, a vijećnici nisu prihvatili amandman vijećnice Socijaldemokrata BiH Raseme Novalić da se novac namijenjen kupovini službenog vozila preusmjeri u subvencioniranje lijeka za trudnice, tačnije injekcija Clexane.

U pitanju je iznos od 40.000 KM, a ovaj amandman podržalo je osam od 30 vijećnika, objavila je Novalić na svom Facebook profilu, gdje je navela i kako su se viječnici pojedinačno izjašnjavali.

Ogorčen zbog ove odluke, Mustafa Sinanović iz Gradačca oglasio se na Facebooku i Gradskoj upravi ponudio svoj Passat, da ne kupuju novi.

“Potresen odlukom Gradskog vijeća želim da pokažem solidarnost svim trudnicama i zahvaliti se doktorici Rasemi Novalić na inicijativi i svima onima koji su je podržali. Ja, Mustafa Sinanović, iz Kerepa poklanjam svoje polovno auto Gradskoj upravi, da isti ne uzimaju auto, a novac od kupovine usmjere na inicijativu doktorice Raseme Novalić. Moja porodica Sinanović je dobro poznata po velikodušnosti. Moj babo Osman Sinanović je bio borac od prvog do zadnjeg dana. Moj brat, Sifet Sinanović je ostavio glavu pod čuvenom jabukom na Požarikama, metkom u glavu. Mi smo se ugradili u temelje ove države!!!! NEMOJTE NAS TJERATI U DIJASPORU! – napisao je Mustafa Sinanović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više