Fresh Press portal
BIH Vijesti

Hanka Paldum će pjevati na otvorenju podzemne garaže u Sarajevu

Povodom uspješnog završetka četiri kapitalna projekta, a među njima i izgradnje podzemne javne garaže, te proslave 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, Općina Stari Grad Sarajevo najavljuje svečani program na višenamjenskom trgu prekoputa Vijećnice.

Svečanost je najavljena u nedjelju, 1. marta u 12 sati, a sve koji odluče tog dana doći na višenamjenski trg očekuje bogat i sadržajan program.

Planirano je da se na velikoj bini postavljenoj na trgu prikaže film o izgradnji četiri kapitalna projekta: podzemna garaža i višenamjenski trg u ulici Avdage Šahinagića, sportska sala za OŠ“Edhem Mulabdić“, rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad i administrativnog sjedišta Stari Grad. Zvaničnim otkrivanjem ploče sa imenima investitora – Općine Stari Grad i kreditora – Saudijskog fonda za razvoj, podzemna garaža će i zvanično početi sa radom, a parking će tog dana biti besplatan za sve građane.

Simbolično, najveći projekti koji su realizovani u općini Stari Grad bit će predstavljeni na jedan od najznačajnijih datuma u historiji BiH, 01. mart – Dan nezavisnosti.

Brojni privrednici iz Starog Grada, ali cijelog Sarajeva odlučili su učestvovati u ovoj svečanosti degustacijom svojih proizvoda za građane. Oni koji tog dana dođu na trg uživat će u brojnim delicijama, kako slanim tako i slatkim, od specijaliteta karakterističnih za ovaj dio grada: ćevapa, pita, peciva, do pica, raznih kolača, torti, baklava, te čokoladica i slatkiša za najmlađe. Za ljubitelje kafe pobrinut će se kompanija Vispak koja će za ovu priliku točiti kafu iz džezve za Ginisa.

Pripremljen je i bogat kulturno-zabavni program, a goste na trgu zabavljat će diva sevdaha Hanka Paldum koja iz sebe ima 45 godina neprikosnovene muzičke karijere i KUD“Baščaršija“, naše najstarije društvo sa tradicijom dugom 73 godine, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više