Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hasan Hodžić Ćasa proglašen krivim: Izrečena mu je kazna zatvora

Osim zatvorske kazne izrečena mu je zabrana obavljanja službene dužnosti u trajanju od tri godine od pravosnažnosti presude

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Hasana Hodžića zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Istvremeno, izrečena mu je zabrana obavljanja službene dužnosti u trajanju od tri godine od pravosnažnosti presude.

Optuženi Hodžić, poznatiji kao Ćasa, se tereti da je od početka jula 2019. do kraja aprila 2020. godine u svojstvu općinskog vijećnika i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo neposredno i u više navrata zahtijevao novčani iznos u rasponu od 50.000,00 KM do 100.000,00 KM od stranog investitora kako bi pravnom licu “Rojal Plaza” preko vijećnika u Novom Gradu ishodovao odluku o izmjeni Regulacionog plana na području ove općine piše Oslobođenje.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više