Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Heroj iz trgovačkog centra u Teksasu: Dok su letjeli meci, evo što je on radio

Cijela Amerika bruji o herojskom činu mladića u trgovačkom centru. Dok su oko njega letjeli meci, on je spašavao djecu.

U pucnjavi u trgovačkom centru Walmartu u El Pasu u Teksasu, napadači su osuli paljbu i ubili najmanje 20 ljudi. Dok je trajala pucnjava, mladić Glen Oackley postao je pravi heroj, jer je ostao pribran i spasio nekoliko djece koja su u svoj toj panici izgubila roditelje.

Za lokalne medije je izjavio da u trenucima kada je vidio djecu koja su se izgubila, nije razmišljao što će učiniti.

Bio sam u jednoj sportskoj prodavaonici, gledao sam dresove. U tom trenutku začula se pucnjava, a jedno dijete je plačući uletjelo unutra. Kada smo izašli iz trgovine, ugledao sam ljude u panici kako bježe glavom bez obzira” – istakao je , koji je opisao svoj herojski podvig.

Dok smo trčali prema izlazu, zatekao sam još nekoliko djece koja nisu bila s roditeljima. Uzeo sam ih u naručje jedno po jedno, bili su sami i uplašeni. Uspjeli smo izaći iz trgovačkog centra gdje smo naletjeli na policajce koji su nam objasnili što se unutra događa” – rekao je mladić, piše “Novi život“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više