Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hillary Clinton je zločinka kakvu svijet ne poznaje

Bivši državni sekretar Colin Powell napisao je o Hillary Clinton: ‘Sve čega se HRC (Komisija za ljudska prava) dotakne ona upropasti svojom arogancijom’. Njen rad na mjestu državnog sekretara u Obaminom prvom mandatu bio je apsolutno katastrofalan za mnoge države u svijetu.

Milijuni ljudi bili su ugroženi njenom promašenom politikom i operacijama po principu ‘koliko para toliko muzike’ (play-to-pay), koje su podrazumijevale činjenje usluga u zamjenu za donacije Fondaciji Clinton i Clinton globalnoj inicijativi’.

Popis zemalja(abecednim redom) koje su uništene zbog Hillary Clinton. Ima ih previše a ovo su neke od njih. Pročitajte do kraja, saznati će te ono što trebate znati, a niste znali ili mogli pretpostaviti:

ABHAZIJA
Prije Hillary: 2009.-te sve više država počelo je priznavati nezavisnost ove zemlje koja se 2008. godine odvojila od Gruzije i uspješno odbila gruzijsku invaziju iza koje je stajao SAD.
Nakon Hillary: Vrši se pritisak na Vanuatu i Tuvalu (otočne države u Tihom oceanu) da prekinu diplomatske odnose sa Abhazijom. 2011. State Department izvršio je pritisak na vlade Indije, Njemačke i Španjolske da ne priznaju legitimnost abhazijskih putovnica kršeći ugovor između SAD i UN-a. State Department prijeti San Marinu, Bjelorusiji, Ekvadoru, Boliviji, Cubi, Somaliji, Uzbekistanu i Peruu da će ih tužiti ukoliko priznaju Abhaziju.

BRAZIL
Prije Hillary: Progresivni brazilski predsjednici, Luiz Ignacio da Silva i Dilma Rouseff su na krilima radničke i studentske podrške uveli zemlju u novo doba, pri čemu su im prioriteti bili zaštita ljudskih prava i ekonomski prosperitet siromašnog dijela populacije.
Nakon Hillary: Hillary daje zeleno svjetlo za pokretanje masovne elektronske špijunaže iz američke ambasade u Brazilu i konzulata u Riju što je dovelo do ‘ustavnog puča’ protiv Rouseffove i vlade Radničke partije nakon čega dovodi na vlast korumpiranu ‘desničarsku’ vlast, iza koje stoji CIA.

EGIPAT
Prije Hillary: Pod Hosnijem Mubarakom Egipat je bio stabilna sekularna država, koja je suzbijala džihadističku politiku u džamijama. Prodžihadističko Muslimansko bratstvo držano je na odstojanju.
Nakon Hillary: Nakon ‘Arapskog proljeća’ 2011.-te i svrgavanja Mubaraka, na vlast u Egiptu dolazi Mohamed Mursi iz Muslimanskog bratstva. Odmah potom je u sekularnoj zemlji otpočet proces islamizacije, u kojem su kršćanski Kopti trpjeli represije i nasilje, pa i masakre.

NJEMAČKA
Prije Hillary: Mirna zemlja u kojoj je bila zagarantirana dominacija njemačke kulture, religijskih sloboda i prava žena.
Nakon Hillary: Njeno ‘Arapsko proljeće’ na kraju je dovelo do velikog priliva uglavnom muslimanskih izbjeglica sa Bliskog istoka, Afrike i Istočne Azije u Njemačku. Danas je Njemačka preplavljena uličnim kriminalom muslimanskih izbjeglica, migrantskim javnim navikama koje ugrožavaju higijenu i javno zdravlje, seksualnim nasrtajima migranata na žene i djecu, povećanom stopom terorističkih napada i slabljenjem utjecaja njemačke kulture i religioznih praksi.

GRČKA
Prije Hillary: Grčka je bila zemlja u kojoj su vladine mreže socijalne zaštite pokrivale potrebe svih kojima su bile potrebne. Također je bila među glavnim turističkim destinacijama za takoreći cijeli svijet.
Nakon Hillary: Dužnička kriza iz 2010. uništila je grčku ekonomiju, a Hillary je ostala nepopustljiva u stavu da se zemlja mora podčiniti drakonskim ekonomskim mjerama koje su diktirale Njemačka, Europska unija i MMF/Svjetska banka. Da bi stvari bile još gore, njeno ‘Arapsko proljeće’ u konačnici je rezultiralo poplavom uglavnom muslimanskih izbjeglica sa Bliskog istoka, Afrike i Južne Azije, kojima su prva destinacija bili grčki otoci, a nakon toga i kontinentalni dio Grčke. Danas Grčku, posebno otoke Lezbos, Chios, Samos, Simi, Rodos, Leros i Kos – pustoše kriminal muslimanskih izbeglica, nehigijenske javne navike, seksualni napadi na žene i djecu, podmetanja požara i vandalizam, kao i slabljenje utjecaja grčke kulture i religije.

IRAK
Prije Hillary: Pod premijerom Nouriem al-Malikiem Irak se polako kretao ka normalizaciji odnosa sa Kurdima na sjeveru, kao i sa sunitima. Iran je imao ulogu stabilizacijske političke snage koja je odvraćala svaki pokušaj saudijskih džihadista da svrgnu središnju vladu u Bagdadu.
Nakon Hillary: Njeno ‘Arapsko proljeće’ rezultiralo je stvaranje suni/vahabističke Islamske države u sjevernom i zapadnom Irak.. Šiiti, Kurdi, Jazidi, Asirci, Kršćani i umjereni Suniti masakrirani su od džihadista u sjevernom, zapadnom i središnjem Iraku. U gradovima Mosul, Kirkuk i Niniva, koji su pali pod kontrolu ISIS-a, svi nemuslimani su silovani, mučeni i ubijani, a zemlju starog babilonskog carstva i arheoloških spomenika od neprocjenjive vrijednosti su barbarski uništavali i pljačkali.

KOSOVO
Prije Hillary: Kosovo, koje je steklo neovisnost 2008., u početku je garantiralo srpskoj manjini na Sjeveru Kosova i Metohije određeni stupanj autonomije.
Nakon Hillary: Godine 2009. Kosovo ubrzano izrasta u državu koju vode kriminalni sindikati i teroristi bivše Oslobodilačke vojske Kosova. Kosovo postaje glavni regrutni centar za džihadističke gerilce u arapskim zemljama, koje se koriste u sklopu operacija u okviru Hillarynog ‘Arapskog proljeća’, uključujući Libiju i Siriju.
Hillary je pritiskala države koje dobivaju pomoć od SAD i druge saveznike da priznaju kosovsku nezavisnost.

LIBIJA
Prije Hillary: Pod Muammerom al- Gaddafijem Libija je nakon sankcija imala veliki rast u izgradnji moderne infrastrukture, između ostalog i novog velikog međunarodnog aerodroma koji je imao ulogu čvorišta za cijelu Afriku. Svi Libijci imali su pravo na besplatno školovanje i zdravstvenu uslugu. Postojao je program preraspodjele prihoda od libijskog naftnog bogatstva sa libijskim narodom.
Nakon Hillary: Operacija smjene režima iz 2011, iza kojeg je stajala Hillary završila je sodomiziranjem, mučenjem i ubojstvom Gaddafija od strane džihadista, iza kojih su stajale SAD. Na kraju je Hillary o tom incidentu izrekla svoj čuveni komentar: „Dođosmo, vidjesmo, on umrije“. Libija je postala propala država u kojoj se islamisti i džihadisti međusobno otimaju za kontrolu nad zemljom, a Gaddafijevo oružje je dano ili prodano džihadističkim teroristima u Siriji, Iraku, Egiptu i Africi. Nakon svrgavanja Gaddafija džihadisti su masakrirali crne Afrikance koji su živjeli i radili u Libiji.

SIRIJA
Prije Hillary: Sirija je bila multikulturalna i multireligiozna sekularna država koja je branila koncept panarapskog socijalizma i progresivne politike, koju je predvodio egipatski predsjednik Gamal Abdel Naser. Sirija nije bila sigurno utočište za džihadiste.
Nakon Hillary: Pošto je 2011. Hillary dala zeleno svjetlo ‘Arapskom proljeću’, Sirija je postala disfunkcinalna država u kojoj ISIS ima jako uporište. Manjinske Alavite, Kršćane, Druze i Kurde masakrirale su džihadističke grupe koje su pomagale i podržavale nevladine organizacije i druge interesne grupe iza kojih je stajala Hillary.
Što se danas događa ina što izgleda Sirija svi znamo. Kraj se još ne nazire.

TURSKA
Prije Hillary: Turska se polako kretala ka europskim standardima u pitanju ljudskih prava i demokracije. Čak i pod islamistički orijentiranim premijerom Erdoganom, Turska je ostala zemlja u kojoj je postojao pluralizam.
Nakon Hillary: Hillary je odobrila pošiljke oružja, zaplijenjenog u Gadafijevim vojnim skladištima, posrednicima u Erdoganovoj vladi, koji je trebao biti dalje isporučen džihadističkim pobunjenicima u Siriji. Komplikacije u vezi sa ovim aranžmanom 11. studenog 2012. dovele su do džihadiskog napada na centralu CIA u Bengaziju, u kojem su poginuli američki ambasador i članovi osoblja State Departmanta što je Amerika itekako iskoristila. Pokušaj svrgavanja Erdogana doveo je do prekida i zaoštrenih odnosa Turske i Amerike.

UKRAJINA
Prije Hillary: Ukrajina je bila stabilna neutralna zemlja koja se pod predsjednikom Viktorom Janukovičem nije svrstavala ni na rusku ni na stranu Zapada i NATO.
Nakon Hillary: Hillary je dala sve od sebe da 2009. osigura Janukovičev poraz, a pobjedu Julije Timošenko. Upravo ovo miješanje u izbore 2009. na kraju je dovelo do euromajdanske revolucije 2014, koja je rezultirala građanskim ratom, vraćanjem Krima Rusiji i nastankom secesionističkih država na istoku Ukrajine. Hillaryna politika dovela je do stvaranja nove, još jedne propale države u Europi. I još mnogobrojne svjetske zemlje.

Njena eventualna pobjeda na nadolazećim izborima vodi čovječanstvo u nuklearni rat i katastrofu. Ona je totalno luda i dementna osoba. Vjerojatno joj i demencija pomaže da ne osjeća nikakvu grižnju savjest za ovoliko nedjela, ubojstava, razorenih domova, milijuna silovanih žena i uništenih duša djece, koja su ostala bez roditelja.

NE POSTOJI broj godina na koliko bi trebalo osuditi ovaj zlotvorni bračni par Clinton.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više