Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Historijski momenat: Na čelo Sarajeva danas dolazi Bogić Bogićević

Konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Sarajeva će biti održana danas, a trebalo bi da budu izabrani rukovodstvo vijeća, gradonačelnik i njegovi zamjenici.

Ranijim dogovorom Četvorke (NiP, SDP, NS i NES) usaglašeno je da kandidat za gradonačelnika bude Bogić Bogićević, a s obzirom na to da imaju većinu u vijeću, trebalo bi i da bude izabran.

Oni su za Bogićevićeve zamjenike iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda kandidovali Anju Margetić i Harisa Bašića.

U vezi s kandidaturom dogradonačelnice iz hrvatskog naroda u javnosti se stvorila velika bura s obzirom na to da je nakon objave o mogućoj kandidaturi Ivane Marić raslo nezadovoljstvo zbog njenih ranijih izjava.

Premaa dogovoru koalicionih partnera, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća trebao bi biti imenovan Jasmin Ademović (Narod i pravda), a za zamjenike Dragan Stevanović (SDP) i Mirela Džahverović (Naša stranka).

Gradski vijećnici kojima je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine dodijelila mandat preuzet će dužnost gradskog vijećnika javnim davanjem i potpisivanjem svečane izjave u skladu s Poslovnikom Gradskog vijeća Sarajeva.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više