Fresh Press portal
Početna » Blog » Hoće li dobiti 50.000 KM? Sadmir Tarić traži obećanu nagradu: “Ja sam doveo policiju do Edina Gačića”
BIH Vijesti

Hoće li dobiti 50.000 KM? Sadmir Tarić traži obećanu nagradu: “Ja sam doveo policiju do Edina Gačića”

Sadmir

 

Sadmir u razgovoru za Klix.ba ističe da se sve dešavalo u nedjelju nakon što je policiji prijavio da je tijekom obavljanja poslovnih zadataka na održavanju autoputa A1 Sarajevo – Tarčin ugledao najtraženijeg bjegunca u BiH na brdu pored puta.

Zvao sam sve policije oko !6 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i prijateljevu prijavu. Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoputa i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i po i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega”, priča nam Tarić.

Govori kako je postavio signalizaciju kao da radi s ciljem da bude tu dok ne dođe policija.

Meni je glava u torbi bila. A da nisam pozvao policiju, ubio bi nekoga, ubio mi mene, ubio bi nekoga da uzme auto, jer se spuštao na autocestu. Ja da nisam pozvao policiju neko bi taj dan stradao. Kolege iz Kontrolnog centra su gledali i upozoravali me da trebam otići zbog opasnosti”, kazao je Sadmir.

On ističe da postoji i snimak videonadzora JP Autoceste kada je stigla policija i okružila cijelo područje kod mosta koji se nalazi na području gdje je pronađen Gačić.

Gledali smo s dvogledom i pratili situaciju, ali on je pobjegao jer policija nije odmah mogla reagirati zbog brdovitog predjela.

Sadmir Tarić je jutros odlučio javiti se nadležnima koji su obećali nagradu u iznosu od 50 tisuća KM za informaciju koja će dovesti do lociranja i hvatanja ubojice.

Nakon što je stigao u zgradu Vlade Kantona Sarajevo i tražio kratki susret s premijerom Edinom Fortom dobio je odgovor da je premijer na sastanku i da ga ne može primiti, ali da za sve što ga interesira treba pitati komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića.

Sadmir je prema uputi krenuo prema zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo s namjerom da razgovara sa komesarom Halilovićem, ali ni u MUP-u nije naišao na dobre vijesti.

Otišao sam u MUP i nisu mi dali da dođem do komesara. Rekli su mi da nagrada uopće nije raspisana i otjerali su me. Iako sam tražio susret s komesarom on nije došao, već su poslali neke druge ljude”, kazao je Tarić

Da li će Sadmir i Armin uspjeti dokazati da su sa policijom podijelili ključne informacije koje su rezultirale lociranjem i likvidiranjem serijskog ubojice ostaje da se vidi. S druge strane očekuje se i očitovanje Vlade KS u vezi s obećanom nagradom, odnosno da li će nekome pripasti.

Povezani članci

Ko će kupiti imanje višestrukog ubice Edina Gačića

E.H

Ekskluzivno: Kako je tekla potraga za krvoločnim serijskim ubicom Edinom Gačićem

E.H

Uznemirujući snimak, 18+ Pogledajte kako je ubica Edin Gačić svirepo likvidirao Sauda Sultanića

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više