Fresh Press portal
BIH Vijesti

Hrvat iz Tuzle odbrusio Čoviću: “U moj grad je dobrodošao svaki čovjek osim licemjera kao što ste Vi”

HDZ ljuta na FTV: "Prestanite Herceg Bosnu nazivati "takozvanom""

Na 9. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prilikom rasprave o izmjenama Izbornog zakona za Mostar, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je kako je “Mostar u ovom vremenu sačuvao svoju multietničnost te da su rijetke takve sredine u Bosni i Hercegovini”, dodavši: “Volio bih da je takva situacija i u Tuzli”, da na istaknutim pozicijama nema Hrvata spomenuvši da “nema svjetla, već da je tama”.

Ova izjava iritirala je mladog Hrvata iz Tuzle, Tibora Kovačevića, pa je Čoviću poslao poruku slijedeće sadržine:

“Gospodine Čoviću, ako se uopšte tako možete nazvati, sramim se Vas i takvih kao Vi, u ime svih Hrvata Grada Tuzle, ali i cijele nam JEDINE domovine, Bosne i Hercegovine.

Gnusna i krajnje manipulatorska laž, koju ste izrekli zarad kojeg jeftinog političkog poena može da stvori lošu sliku o mom gradu, JEDINOM PRIMJERU MULTIETNIČNOSTI U CIJELOM REGIONU.

Kao Hrvat iz Tuzle ne mogu da šutim više na ovo spinovanje koje izvodite decenijama. Tuzla je grad gdje je svaki ČOVJEK uvijek dobrodošao, osim LICEMJERA kao što ste Vi i slični Vama. Tibor je u Tuzli isti kao Muhamed, ali i kao Nemanja. Svi mi se držimo zajedno, i mlado i staro, uvijek i zauvijek. Bilo je to tako i prije, a bit će vjerujte mi i poslije Vas. Tuzla je sloboda, jedinstvo, sloga, bratstvo. Pokušali su zlikovci rasturiti tuzlansku mladost u ratu, skloniti ih s Kapije granatom, a danas današnja mladost sastaje se kao i tada.

Preporučio bih Vam da se ugledate na Tuzlu kao centar multietničnosti Balkana i da gradite “svoj” Mostar na našem primjeru. Kad već zabadate nos gdje ne trebate, onda i prepišite nešto od nas.

Srdačan pozdrav iz Tuzle, grada multietničnosti i antifašizma.

Povezani članci

Tuzla sinoć ponovo pod vodom

E.H

Dragan Čović se oporavio od koronavirusa

E.H

U centru Tuzle otvorena “Plava bolnica Centar” – Multidisciplinarna specijalna bolnica za akušerstvo i ginekologiju

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više