Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hrvatica s dečkom pretukla gej par: “Ovo nije prvi put”

Belgijska policija privela je 21-godišnju Hrvaticu koja je s dvije godine starijim dečkom u Gentu pretukla jedan homoseksualni par.

Italijan Mauro Padovani (47), crtač stripova koji s 59-godišnjim suprugom Tomasom Frimanom živi u Belgiji, na Facebooku je objavio fotografije nakon brutalnog napada koji se dogodio 7. avgusta. Kaže kako su ih napali susjedi, odnosno Hrvatica Yesmina R. i njen dečko.

– Moj suprug ima Alzheimerovu bolest, on je poput djeteta. Slomili su mu dva pršljena jer su nas tukli metalnom šipkom koju su izvadili iz automobila – ispričao je Padovani italijanskim medijima.

Istaknuo je kako to nije bilo prvi put već da ih komšije ‘teroriziraju već godinama’.

– Ta žena je ranije na mene bacala cigle, no policija tada nije baš ništa učinila – kazao je on.

Inače, 21-godišnjakinja je poznata policiji po svom nasilnom ponašanju. Godine 2015. je završila na sudu zbog nasilja tokom krađe, a tada je uhapšen i Bugar. Muškarac je sada zadržan u zatvoru, dok je djevojka dobila zabranu prilaženja paru. U stan joj je bilo dopušteno samo doći po jednogodišnje dijete, a nakon toga se ne smije više približavati. Zbog nasilja, 200-tinjak stanovnika Genta okupilo se u znak potpore paru koji je pretučen.

– Drago nam je zbog toga što smo mi gosti u tom gradu i nadam se da će ovo biti poruka da se tako nešto nikad ne ponovi – rekao je Mauro Padovani, piše “Fokus.ba“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više