Fresh Press portal
BIH Vijesti

I drugi Hodžićev respirator neispravan

Dva respiratora koje je uvezla kompanija “Srebrena malina” juče su stigla u Kantonalnu bolnicu Goražde. Oba respiratora bit će vraćena jer ne rade.

Kako je kazao Mustafa Kadribegović, vršilac dužnosti FUCZ, nakon pokušaja instalacije otkriveni su određeni kvarovi, piše Raport.

To je Verlab radio testiranja”, kaže Kadribegović.

Na pitanje šta će biti sa pokvarenim respiratorima, on kaže:

Mi smo u kontaktu sa instalaterima, a oni su u kontaktu s proizvođačem. Vidjet ćemo šta možemo tu uraditi, koje su nam pravne mogućnosti. Da li da se vrate novci ili da se zamijene ovi neispravni za ispravne. Teško je sad bilo šta reći”, kaže Kadribegović.

Podsjetimo, radi se o respiratorima koje je uvezla kompanija Fikreta Hodžića. 100 respiratora plaćeno je 10,5 miliona KM.

S obzirom na to da je posao nabavke dodijeljen na sumnjiv način Tužilaštva BiH pokrenulo je istragu tokom koje u bili uhapšeni premijer FBiH Fadil Novalić, Fahrudin Solak, suspendirani direktor FUCZ te Hodžić. Pored njih u istom predmetu je osumnjičen i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH.

Zanimljivo je da je za danas planirana instalacija 16 istih respiratora na KCUS-u.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više