Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

I ovo je BiH: Vlada TK daje novac udruženju u kojem je premijer Kadrija Hodžić član Upravnog odbora

Međunarodni Forum Bosna (MFB) je nevladina organizacija osnovana 1997. godine u Sarajevu.

Međunarodna konferencija “Jedinstvo i razlike u Evropi” je jedinstvena globalna inicijativa.

Cijela konferencija je zamišljena kao dugoročni pothvat u razvoju međunarodnih mreža za takvu vrstu razmjena znanja, gledanja i pristupa. Organizatori vjeruju da tako doprinose tumačenju religije kao djelatnog činitelja mira a protiv njene zloupotrebe u etnonacijskim, etnoreligijskim i drugim ideologijskim izvorima napetosti i sukoba.

Kadrija Hodžić (PDA), premijer Tuzlanskog kantona je i član upravnog odbora Međunarodnog foruma Bosna, a na 15. redovnoj sjednici Vlade TK održanoj 4. maja upravo je Vlada kojom rukovodi Hodžić donijela odluku o učešću u finansiranju 16. internacionalne konferencije ,,Jedinstvo i razlike u Evropi”.

Inače novi premijer Hodžić je najavio drastične mjere u smislu ukidanja kriminala, nepotizma i stranačkog zapošljavanja u Tuzlanskom kantonu, a već na prvom koraku donešena je odluka koja bi mogla biti diskutabilna, piše portal Crna Hronika.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više