Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Imamović: “ZAVNOBiH-om i AVNOJ-em u antifašističkoj borbi državnost BiH je ponovo rođena”

Danas je na Slanoj Banji u Tuzli, sa početkom u 11 sati, obilježen Dan državnosti BiH. Predstavnici lokalne vlasti s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem, odali su počast žrtvama Drugog svjetkog rata, odbrambenog rata u periodu od 1992. do 1995. godine i na mezarju civilnih žrtava koji su nastradali 25. maja na tuzlanskoj Kapiji.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović podsjetio je da BiH ima višestoljetni kontinuitet postojanja.

ZAVNOBiH-om i AVNOJ-em u antifašističkoj borbi državnost BiH je ponovo rođena. Kada govorimo o ZAVNOBiH-u i AVNOJ-u govorimo o onim Bosancima i Hercegovcima koji su bili, jesu i koji će to tek da budu i to moraju znati neozbiljni ljudi kada pokušaju sa ono svojih malo glasova kazati da zastupaju samo Bošnjake, Srbe ili Hrvate, stvarajući nam velike komplikacije“, istakao je Imamović te dodaje: “Dok ne bude mirna Bosna i Hercegovina, nema ni mira na Balkanu. Samo kada je ona bila mirna, bilo je mirno i sve oko nje. Mi idemo u proslavu Dana državnosti BiH sa željom da što prije postanemo članicom Evropske unije i NATO pakta”, rekao je Imamović.

Obilježavanje Dana državnosti BiH u Tuzli nakon polaganja cvijeća nastavljeno je svečanim sjednicama Gradskog vijeća Tuzle i Skupštine Tuzlanskog kantona.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više