Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Inspekcije u Sarajevu za praznik će kontrolirati poštivanje mjera, ali i radne odnose

Sarajevska inspekcija tokom prvomajskih praznika provodit će kontrole u oblastima radnih odnosa, kako bi se radnicima koji rade na dane praznika omogućilo uvećanje plate. Kontrolirat će i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

“Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove će u skladu sa svojim zakonskim ovlastima i planiranim aktivnostima tokom prvomajskih praznika provoditi kontrole u oblastima radnih odnosa, kako bi se radnicima koji rade na dane praznika omogućilo uvećanje plate shodno odredbama člana 76. Zakona o radu”, potvrdila nam je Vildana Brdarić, glasnogovornica KUIP-a.

Osim toga, predmet nadzora bit će i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera u skladu s važećim naredbama kriznih štabova i zaključcima Vlade KS, kao i propisi čiju primjenu nadziru tržišno-turistički inspektori.

“Osim rada na terenu, u slučaju potrebe dodatnog angažovanja inspekcijskih timova, bit će organizovane i pasivne inspekcijske dežure. Pozivamo građane da obilježavanje predstojećih praznika usklade s propisanim mjerama za zaštitu od koronavirusa i time daju svoj doprinos održavanju trenutno stabilne epidemiloške situacije u KS”, kazala je Brdarić za Klix.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više