Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Inspektori traže krivca: Kako je propalo 1.300 vakcina za koronu u Prijedoru!?

Kriminalistički inspektori PU Prijedor ušli su u tamošnji Dom zdravlja po nalogu postupajućeg tužioca da bi izuzeli evenutalne dokaze o propadanju 1.300 vakcina Sputnjik V, potvrdila je za portal „Avaza“ Zvjezdana Alendarević, portparol Policijske uprave Prijedor.

– Policijski službenici rade po nalogu Okružnog javnog tužilaštva jer je ranije u ovom slučaju formiran predmet – kazala nam je Alendarević. Kako saznajemo inspektori će izuzeti određenu dokumentaciju te uzeti izjave od odgovornih osoba u Domu zdravlja.

Ranije je Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio od ministru zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića i gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića da se pod hitno ispita zbog čega je i na koji način došlo do propadanja i uništavanja 1.300 doza vakcine Sputnik V komponete 2, u Domu zdravlja u Prijedoru.

Iz Vlade RS-a saopšteno je da je Višković zatražio da gradonačelnik Prijedora Pavlović preduzme sve neophodne radnje kako bi se sankcionisali odgovorni za štetu koja je prouzrokovana uništavanjem 1.300 doza vakcine protiv koronavirusa, s obzirom na to da je Dom zdravlja u nadležnosti grada.

Iz Tužilaštva kažu da će provjeriti odgovornost i moguće propuste te u skladu sa tim preduzeti i odgovarajuće korake u skladu sa zakonom.

Vakcine su kako mje ranije objavljeno propale jer je nestalo struje u neophodnim sistemima za rashlađivanje, a menadžment ove zdravstvene ustanove nije obezbjedio alternativni način snadbjevanja, a što je predmet ove istrage.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više