Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ivetić: Na sceni novi slučaj “Željko Komšić” – Hrvat odlazi da “brani” interese Srba

Pozicioniranje Elvisa Živkovića u federalni Dom naroda i to u Klub srpskog naroda, iako svi znaju da je godinama Hrvat i da je poštovao sve što njihovi običaji nalažu, dodatni je udarac za sve Srbe u FBiH.

Tvrdi to za “Glas Srpske” predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Odžaku i povjerenik za Posavski kanton Damir Ivetić nakon što je na sjednici Skupštine tog kantona potvrđen Živkovićev odlazak u Parlament FBiH. Ivetić podvlači da je na sceni novi slučaj “Željko Komšić”.

Ivetić je naglasio da je Živković Hrvat koji se izjasnio da je Srbin radi lične koristi, ne mareći za srpski narod na ovim prostorima.

Podsjetio je da je na izborima 2018. godine dobio svega 280 glasova, a samo 13 u onim mjesnim zajednicama gdje su Srbi većinski.

– Živković, koji je kadar iz Posavske stranke, na izborima se 2012. godine izjasnio kao Hrvat, a 2018. godine se izjasnio kao Srbin, iako je 35 godina bio Hrvat, što dokazuje i njegovo porijeklo i krštenje u katoličkoj crkvi, a i djeca su prošla krizmu, koja nije srpski običaj – kazao je Ivetić za Glas Srpske.

Osudio je, kako je naveo, novi slučaj “Komšić”, koji dodatno otežava ionako pretežak život Srba u Posavskom kantonu.

– Ne možemo da se pomirimo sa tim da je CIK, pred Vaskrs, odlučio na ovaj potez. Mi, legalni i legitimni srpski predstavnici ne prihvatamo ga kao predstavnika našeg naroda. Za sve ove godine Živković nije nijednom posjetio srpske mjesne zajednice niti pomogao nijednoj srpskoj porodici. Ovo je još jedan dokaz da je BiH zemlja apsurda i da su i te kako potrebne izmjene Izbornog zakona prije izbora 2022. godine – istakao je Ivetić.

Dodao je i da je Živković jedini “Srbin” koji je zaposlen u institucijama kantona te je za odbornika u Skupštini izabran glasovima Hrvata.

– Hitno je potrebno zaštititi srpski narod u Posavini – naveo je Ivetić i istakao da Srbima u Posavini podršku i zaštitu treba da pruže svi nivoi BiH, kao i Republika Srpska.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više