Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Izetbegović: Situacija je zaista teška i ogroman je priliv bolesnika

Sudeći po najnovijim informacijama koje smo dobili u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, dugo nije bila gora situacija.

Naime, tokom noći na prisustvo koronavirusa testirana su 442 uzorka od kojih je najviše iz Sarajeva. Čak 233 osobe iz KS su među novooboljelim, dok je jedna iz Prače.

Nažalost, čak 21 osoba je izgubila bitku s koronom.

U klinikama KCUS-a leže 523 teška covid 19 bolesnika, a 56 u intenzivnoj njezi, izuzetno teškog stanja.

U Podhrastovima- Infektivna klinika je 107 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a u Infektivnoj klinici u Koševo njih 104.

Zaključno sa današnjim danom, 210 uposlenika KCUS-a je pozitivno na virus, a 72 u izolaciji. Ukupno, po raznim osnovama, 497 uposlenika je na bolivanju.

“Situacija je zaista teška i ogroman je priliv bolesnika. Sad raste broj bolesnika i iz drugih kantona – kazala je za Hayat prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više