Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Izrael napada Gazu avionima, helikopterima i ratnim brodovima

Izraelska vojska od jutra silovito napada Gazu. Izrael je danas izveo najžešće napade na Gazu od ponedjeljka, 10. maja kada su napadi na enklavu počeli.

Prema navodima izraelske vojske, cilj napada je uništenje mreže tunela koje koristi Hamas. BBC-jev dopisnik iz Gaze javlja da Izrael napada Gazu borbenim avionima, helikopterima, ali i ratnim brodovima. Tokm noći nebo iznad Gaze bilo je osvijetljeno velikim brojem eksplozija, prenosi Hina.

Kako javlja Anadolija, u prvim satima tokom noći izraelski avioni su intenzivno bombardovali sjeverni dio Pojasa Gaza, a nakon dvosatnog prekida vatre, počeli su bombardovati različita područja. U posljednjem napadu, meta su bili radionica za obradu željeza u naselju Zeytun u Gazi i još nekoliko tačaka. prenosi “Faktor“.

Prema najnovijim podacima palestinskih medicinskih dužnosnika, od ponedjeljka i početka izraelskih napada u Gazi je poginulo 119 ljudi, od čega 31 djece. Ranjeno je 830 osoba. U isto vrijeme, poginulo je osam Izraelaca.

Izrael je u aktivnu službu pozvao 7.000 rezervista, rekao je sinoć ministar odbrane Izraela Benny Gantz. Palestinske porodice koje žive blizu granice s Izraelom pobjegle su u strahu od kopnene invazije.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više