Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Izraelske snage napale Palestince tokom nogometnog takmičenja

Vojnici cionističkog režima su u nastavku represije nad Palestincima u različitim regijama okupiranih teritorija (Izrael) napali na palestinke mladiće i u ovim sukobima je ranjeno nekoliko osoba

Izraelski vojnici su jučer popodne napali na fudbalsko takmičenje između dva palestinska tima u sportskoj dvorani Fejsal El-Husejni u gradu Ramallahu na sjeveru okupiranog Kudsa, te u smjeru navijača i igrača ispalili suzavac.

Prema izvještaju Palesitnskog Crvenog polumjeseca, u ovom napadu je povrijđeno na desetine igrača i navijača zbog gušenja nakon ispaljivanja suzavca. Ovo fudbalsko tamičenje propračeno je s otprilike 1.200 navijača.

S tim u vezi, sinoć je došlo do sukoba između palestinskih mladića i izraeskih snaga u regionu Re’su-l-Ein u gradu Nablosu na Zapadnoj obali. Istovoremeno sa održavanjem dženaze jednom Palestincu koji je ubijen od strane cionističkih vojnika, došlo je do žestokih sukoba između okupatorskih izraelskih snaga i palestinskih mladića u gradiću Salvad na istoku Ramallaha.

U ovim sukobima izraelske snage su plastičnom municijom, šok bombama i suzavcem gađale Palestince, i tom prilikom je ranjeno najmanje 5 Palestinaca. Izraelske snage su od lani do sada usmrtile više od 230 Palestinaca, uključujući žene i djecu.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više