Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI Vijesti

Jel’ ovaj čo’ek normalan?! Milorad Dodik diže veliki zid u Istočnom Sarajevu

Objekat Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu i najavljeno buduće sjedište novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika biće uskoro ograđeno sa 2,5 metra visokim i 100 metara dugim zidom, otkriva portal “CAPITAL“.

Zid, koji će biti završen do kraja godine, podiže se iz „bezbjednosnih razloga“, a na njemu će biti iscrtani zastava i grb Republike Srpske.

Vlada Srpske raspisala je već prošle sedmice tender za izradu „zaštitne barijere oko VIP dijela Poslovnog objekta Vlade RS u Istočnom Sarajevu“.

Procijenjena vrijednost ugradnje ograda, prečki i sigurnosne opreme je 49.900 KM bez PDV-a, odnosno 58.383 KM sa PDV-om.

Radovi obuhvataju postavku stubova, metalnih lajsni, ravnih ploča, izradu grba i natpisa na dijelove barijere, bojenje u bojama zastave RS…

U tehničkom opisu se navodi da ukupna dužina barijere treba da bude 99,5 metara, visine od 2,2 do 2,5 metara, a ukupna površina 223,4 kvadrata.

„Namjena je dodatna fizička zaštita VIP dijela objekta“, istaknuto je u tenderu.

Svi zainteresovani za ovaj posao ponudu mogu dati do 15. oktobra, a nakon što izvrše obilazak lokacije i sve precizno izmjere.

Rok za izvođenje radova je 60 dana od dana potpisivanja ugovora, a garancija na izvedene radove mora da bude pet godina.

Vlada Republike Srpske u januaru 2015. godine je za 26,6 miliona KM kupila zgradu od 9.077 kvadratnih metara u Istočnom Sarajevu za smještaj predstavnika RS u institucijama BiH, o čemu je portal CAPITAL pisao u tekstu Vlada za 26,6 mil. KM kupila zgradu za predstavnike RS u Sarajevu!!!

Objekat se nalazi u Ulici Vojvode Radomira Putnika bb, Bijelo Polje, Istočno Sarajevo i ima poslovni i rezidencijalni dio predviđen za smještaj predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Taj administrativni centar Vlade svečano je otvoren 2016. godine, a u manjem dijelu zgrade nalazi se 15 institucija, dok se na više od 6.000 kvadratnih metara nalaze kancelarije, sobe, apartmani, kabineti, kongresna sala, druge sale za sastanke i restoran. Namještaj za ovu zgradu koštao je 1,5 miliona maraka.

U prvoj godini postojanja, ovaj objekat je evidentirao svega 91 posjetu, a ideja da tamo budu smješteni poslanici, ministri i njihovi saradnici koji u ime RS obavljaju funkcije u institucijama BiH nije realizovana.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je više puta da, ako bude izabran u Predsjedništvo BiH, neće ići na posao u Sarajevo.

“Ima milijardu mjesta u kojima bi se ljepše osjećao od Sarajeva. Predsjedništvo jeste locirano u Federaciji BiH, ali ne moraju da se poslovi Predsjedništva obavljaju isključivo tamo. U Istočnom Sarajevu, tamo žive naši ljudi, imamo prostorije”kazao je ranije Dodik.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Dodik: SPC najvažniji dio identiteta Srba

A.R

Kukić: SAD imaju sve podatke o Dodiku i “instrumente uvjeravanja”

A.R

Nekada je bio miljenik međunarodne zajednice, a sada ‘vodi’ BiH pod američkim sankcijama

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više