Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Jeste li se prošetali oblacima u Mostaru? Vrijeme je da probate

Šetnica sa staklenim podom na Fortici nova je turistička atrakcija Mostara. Iako se službeno otvaranje očekuje dolaskom ljepšeg vremena, šetnica već sada privlači brojne znatiželjnike koji žele podići nivo adrenalina i napraviti prelijepe fotografije u čijoj pozadini je prelijepi dragulj Hercegovine, piše “Press”.

Visoka oko 15 metara nad obroncima Fortice, prostora za šetnju dugog oko 35 metara, obogaćuje turističku ponudu grada na Neretvi te pružiti sasvim nove doživljaje posjetiteljima.

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara inicijator je projekta staklene šetnice, koji je uslijedio nakon što su prije nekoliko godina završili projekt uređenja parka na Fortici u sklopu kojeg je izgrađen vidikovac, postavljena državna zastava, a glavna atrakcija parka je 570 metara dug Zip Line s kojeg se pruža fantastičan pogled na Mostar.

Projekt staklene šetnice – vidikovca “Skywalk” čija je vrijednost oko 40 hiljada maraka, implementiran je od strane Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH), Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS) i Grada Mostara. Izvođač radova je HP Investing d.o.o. Mostar.

Skywalk2

Radovi na šetnici su okončani krajem prošle godine, ali zbog pandemije koronavirusa, kao i zbog zimskih uvjeta i završetka turističke sezone i manjih posjeta, svečano otvaranje nije organizirano te je planirano početkom proljeća kada počinje turistička sezona.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više