Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

JEZERO MODRAC: Nivo vodostaja porastao za 19 cm

Vodostaj na brani HA Modrac u 15,00 sati bio je 199,59 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). Na jutrošnjem mjerenju nivo je viši za 19 cm.

U općini Doboj Istok, situacija je nešto složenija i proglašeno je stanja prirodne i druge nesreće uzrokovane djelovanjem poplava i klizišta na prostoru cijele općine. U protekla 24 sata rijeka Spreča je poplavila oko 150 ha poljoprivrednog zemljišta.Vodotok Lukavica je poplavio jedan stambeni objekat sa pratećim pomoćnim objektima u MZ Lukavica Rijeka, uslijed čega je izvršeno izmještanie domaćih životinja vlasnika objekta. Uslijed intenzivnih padavina u protekla 24 sata, postoji bojazan za stanje objekata u zonama aktivnih klizišta.

I Spreča jutros nije mirovala pa je zabilježen i njen porast na području Gračanice i Kalesije. Trenutno je ukupno poplavljeno 150 hektara zemljišta na ove dvije općine.

Ostali vodotoci u Tuzlanskom kantonu su u porastu, a aktivirano je i nekoliko klizišta u općinama Srebrenik, Tuzla i Teočak.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više