Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

“Kandža” više neće blokirati vozila u Banjaluci

Skupština grada Banjaluka usvojila je Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima grada kojim se ukida blokiranje točkova nepropisno parkiranih automobila takozvanom “kandžom”.

“Kada komunalni policajac po pozivu građana ili radnika na naplati i kontroli parkiranja neposrednim opažanjem utvrdi da je vozilo parkirano na zelenoj površini, trotoaru, trgovima i drugim površinama namjenjenim za kretanje pješaka, biciklističkih stazi, javnim parkiralištima suprotno članovima 21, 23., 24. i 25. ove Odluke ili suprotno odredbama Pravilnika iz člana 22. ove Odluke, kao i na ulazu u garažu, poslovni prostor i pristupni put stambenim i drugim objektima, ako je vozilo parkirano na obilježenom taksi stajalištu, a ne radi se o vozilu kojim se obavlja taksi prevoz na području Grada, izdaće prekršajni nalog – na ime vlasnika vozila ili na ime vozača vozila”, navodi se u Prijedlogu odluke.

Ovom odlukom vozači nepropisno parkiranih vozila će biti pošteđeni čekanja da im se odblokira vozilo, jer se često dešavalo da veći broj njih u kratkom vremenu zove da se izvrši deblokiranje.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više