Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

KCUS: Respiratori iz Kine nisu povučeni iz upotrebe

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obratio se javnosti saopćenjem u kome navode da respiratori ACM 812 A nisu povučeni iz upotrebe u radu s Covid – 19 bolesnicima.

“Svi navedeni respiratori donacija su Federalne uprave civilne zaštite prema KCUS-u za borbu protiv pandemije Covid – 19 i svi se nalaze u Posebnom respiratornom centru koji je i formiran za Covid – 19 bolesnike. Niti jedan od navedenih respiratora ne nalazi se na drugoj lokaciji u KCUS-u”, ističu u saopćenju iz KCUS-a.

Kako navode iz ove zdravstvene institucije, sve navedeno evidentirali su pripadnici SIPA-e i kantonalni tužilac, koji su obišli Posebni respiratorni centar KCUS-a i sve aparate fotografisali u navedenom Centru 5. aprila 2021. godine, u terminu od 19.00 do 20.15 sati.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više