Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Knezović kod Hadžifejzovića: “Ako voli BiH, Komšić bi se trebao odreći službe u Predsjedništvu”

Knezović kaže da je Bosna i Hercegovina međunarodno priznata država u kojoj Hrvati žive kao jedan od druga dva konstitutivna naroda.

Kada bi sada Željko Komšić pokazao neku ljubav prema Bosni i Hercegovini, prvo što bi trebao učiniti je odreći se službe člana Predsjedništva BiH, rekao je publicist, novinar, politički komentator i hercegovački franjevac, fra Mario Knezović, gostujući u emisiji “Centralni Dnevnik“ na sarajevskoj “Face TV“, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Knezović kaže da je Bosna i Hercegovina međunarodno priznata država u kojoj Hrvati žive kao jedan od druga dva konstitutivna naroda.

Trebalo bi relaksirati odnose. Hrvati su u ovom trenutku najmalobrojniji konstitutivni narod, ali tone znači da su manju i manje vrijedni. Kada bi sada Željko Komšić pokazao neku ljubav prema Bosni i Hercegovini, prvo što bi trebao učiniti je odreći se službe člana Predsjedništva BiH. To mu govorim kao pastir“, rekao je Knezović dodajući da ne želi ulaziti u peripetije o tome kakav je zakon i tko je za njega glasovao jer svi znamo tko su oni koji su ga izabrali.

Napominje da govori o Komšićevom odreknuću kao mogućem činu koji bi pomogao da se o BiH može govoriti kao o državi ravnopravnih naroda.

Knezović, koji trenutno obnaša i dužnost župnika Župe Kočerin, smatra da je pogrešan pristup gledati tko je veći Bošnjak ili pak tko je veći Hrvat.

Ako je Kaligula dopustio da se u rimski Senat izabere i njegov konj onda je to demokracija. Nisam želio reći da je bilo tko od ovih ljudi to, ali želim reći da je demokracija istovremeno najbolji od loših modela koji trenutno postoje na svijetu“, rekao je Knezović i dodao:

U demokraciji je Hrvat onaj kojega su izabrali njegovi Hrvati, ma koliko on meni dogovarao ili neodgovarao političko; to je sada druga priča. Nikada neću izgovoriti da je Željko Komšić manji Hrvat od mene. Međutim, prigovaram mu što je on svjesno, organizirano i konstruirano iskoristio i zlouporabio modele kako će prevariti Ustav BiH. O tome se radi i on je toga svjestan“, kazao je Knezović./HMS/

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više