Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ko je policajac Hasan Dupovac, osumnjičen zbog ometanja istrage i prikrivanja dokaza u slučaju “Memić”

On je također nezakonito prisustvovao obdukciji tijela Dženana Memića, što je i sam priznao, a o tome nije napravio službenu zabilješku

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jutros pretresli privatne objekte policijskog službenika Hasana Dupovca i oca Alise Mutap koja je prisustvovala stradanju Dženana Memića, Zijada Mutapa.

Ključna osoba u istrazi smrti mladića Dženana Memića je tadašnji šef Odsjeka MUP-a Kantona Sarajevo za prometne istrage Hasan Dupovac koji je prvi razgovarao sa ocem stradalog Murizom Memićem i pritom mu otkrio informacije o stradanju njegovog sina, a koje nisu službeno zabilježene.

On je također nezakonito prisustvovao obdukciji tijela Dženana Memića, što je i sam priznao, a o tome nije napravio službenu zabilješku.

Ono što mu porodica Memić najviše zamjera je to što je Alisu Mutap ispitivao zajedno sa njenim roditeljima, iako je punoljetna kao i to da je, kako tvrdi porodica, upravo on pokušao otkupiti automobil za koji je utvrđeno da je bio na mjestu događaja kobne noći u februaru 2016. godine.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više